Zawijaki z boczku i cukinii

4.95 (149 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Takie zawijaki są doskonale na przekąskę lub na przystawkę. Jadłam podobnych wiele, ale tak zrobione smakują mi i mojej córce Natalii. W piekarniku trzymam je nieco dłużej, gdyż lubimy , gdy boczek jest chrupiący.

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 młoda , mała cukinia
    8 plasterków boczku wędzonego
    4 plasterki sera gołda wędzonego
    8 suszonych śliwek
    4 szczypty soli
    naczynie do zapiekania
    8 małych wykałaczek
Wystaw ocenę:

4.95 (149 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Zawijaki z boczku i cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Cukinie myję, odcinam końce, szeroką obieraczką ścinam długie plaster z cukinii. Cukinie układam na tacy posypuję solą, odstawiam. Po 10 minutach, płuczę cukinię, osuszam. Żółty ser kroję na pół.
  • jk 2. Na boczku układam cukinię, żółty ser, śliwki i zwijam w rulon. Spinam wykałaczką.
  • jk 3. Roladki układam w naczyniu do zapiekania, piekę 20 minut w temp. 180 stopni. Podaje na ciepło lub zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować