Zaspane parówki

5 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Smakują moim bratankom, idealne danie na śniadanie lub kolacje.

  • 30 min

Składniki:

  • parówki,
    ser żółty,
    kolorowa papryka,
    rzodkiewka i ketchup do ozdabiania,
    wyciskarka do czosnku,
    naczynie żaroodporne

Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne Ser

Zaspane parówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na nie położyć plasterek żółtego sera, na wysokość ok 3/4 parówki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni na ok 20 min.
  • 2. W tym czasie z rzodkiewki powycinać oczka i ozdobne kokardki. Po upieczeniu parówek wyciskarką do czosnku i sera zrobić włosy. Ozdobić kokardkami, ketchupem zrobić buzie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ketchup Parówki Rzodkiewka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_04-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować