Zaplatańce z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zawsze warto mieć w lodówce opakowanie ciasta francuskiego, bo przy odrobinie wyobraźni łatwo i szybko można zamienić je w elegancką przekąskę, a nawet danie główne - na słodko lub wytrawnie.
Jeśli najdzie Was ochota na coś słodkiego, nieskomplikowanego i kochacie ciasto francuskie tak jak ja -to polecam szybkie zaplatańce z dżemem
( jaki tylko lubicie)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    słoik dżemu porzeczkowego
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Zaplatańce z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasteczka 1. Rozwinąć ciasto, radełkiem pokroić na 10-12 równych prostokątów, następnie każdy prostokąt ponacinać skośnie po obu stornach a środek posmarować dżemem. Powstałe paski zaplatać na przemian od góry( prawy, lewy)
  • ciasteczka 2. Przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
  • ciasteczka 3. Piec na złoty kolor w temp. 200 C (ok 15-18 min).
    Posypać cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska Dla dzieci Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować