Zapiekany szpinak z makaronem i mozzarella

0 (0 ocen)

Pyszny obiad!

Składniki:

  • Szpinak 70g
    Mozzarella 50g
    Makaron 70g
    Czosnek- pol zabka
    Orzechy 10g
    Ostra i slodka papryka, kurkuma, bazylia

Zapiekany szpinak z makaronem i mozzarella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak wkładamy do garnka, zalewamy go wodą. Wysypujemy przyprawy i wyciśnięty czosnek. Gotujemy, aż szpinak zmięknie. Dodajemy wcześniej ugotowany makaron. Gdy szpinak, makaron będzie ciepły przekładamy do kokilki trochę makaronu ze szpinakiem, następnie posypujemy trochę mozarella, później kładziemy kolejną warstwe makaronu ze szpinakiem i posypujemy resztę mozzarelli wraz z pokrojonymi orzechami. Zapiekamy w piekarniku w 180st. przez ok. 15-20min.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy