ZAPIEKANY SCHAB POD SOSEM WARZYWNYM

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

ciekawy smaczek

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6-7 kotletów schabowych+ sól lub przyprawa uniwersalna i pieprz kolorowy
    3 marchewki
    2 pietruszki
    200 gram selera
    Ok. 22 cm kawałek pora ,,białego’’
    Po 6 łyżek majonezu i pikantnego keczupu
    Sok z cytyrny
    12- 14 plastrów sera żółtego okrągłego Salami
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Zapiekany schab pod sosem warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ZAPIEKANY SCHAB POD SOSEM WARZYWNYM 1. Kotlety schabowe rozbić, przyprawić solą lub przyprawą uniwersalną i pieprzem kolorowym.
    Przykryć i wstawić do lodówki.
    W tym czasie warzywa zetrzeć: seler, pietruszkę i połowę marchewki na srednich oczkach, resztę marchewki na grubych oczkach..
    Dodać por pokrojony w kostkę i skropić sokiem z połowy cytryny,wymieszać.
    Połączyć z majonezem i keczupem, tyle, aby masa nie była zbyt sucha.
    Sznycle schabowe krótko obsmażyć, osączyć i rozłożyć na blasze piekarnikowej wysłanej pergaminem. Niczym nie natłuszczać.
    Na kotlety rozłożyć grube wrstwy warzyw i wstawić do piekarnika.
    Ja wstawiłam do zimnego, ustawiłam na 180 st na 2 grzałki, góra- dół na 1 godzinę.
    Ok 7 minut przed końcem na każdej porcji położyć po 2 plastry sera i zapiec.
    Porcja warzyw w tym przepisie wystarcza na podwójną porcję kotletów, lub może posłużyć jako surówka
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować