Zapiekany ryż z jabłkami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Takie małe wspomnienie z dzieciństwa...

  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż woreczki: 1 sztuka
    - Jajko: 2 sztuki
    - jabłko: 4 sztuki
    - cukier: 4 łyżki
    - masło do smarowania: 1 łyżeczka
    - bułka tarta do posypania formy: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Jajko

Zapiekany ryż z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na wolnym ogniu. Możemy gotować go pół na pół w wodzie z mlekiem, wtedy będzie smaczniejszy. Jabłka obieramy, kroimy na niewielkie kawałki. Dodajemy łyżeczkę cynamonu, cukier, ryż i jajka. Przekładamy na wysmarowaną masłem i posypaną tartą bułką blaszkę. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15 minut. Zajadamy ciepłe :) Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Jabłka Jajka Cynamon

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować