Zapiekany morszczuk z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Rybę opłukujemy pod bieżącą wodą. I posyoujemy przyprawą – tylko z jednej strony
2.Składniki ciasta siekamy ze sobą a następnie wyrabiamy ciasto. Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażalki
3.Kroimy w pół plasterki, marchew za pomocą tarki ścieramy na plasterki. a kalafiora rozdrabniamy
4.Na patelni roztapiamy masło, dodajemy pora i marchew. Smażymy od czasu do czasu mieszając około 7 minut. Dodajemy kalafiora. Mieszamy, doprawiamy solą oraz pieprzem. Studzimy
5.Ciasto dzielimy na dwie części. Rozwałkujemy każdą z osobna. Na jedną wykłądamy warzywa, na to nakładamy rybę. Następnie przykrywamy całość drugim płatem ciasta. zwijamy boki i wierzch dziurawimy za pomocą widelca
6.Całość pieczemy około 30-35 minut w 190 stopniach (góra-dół)
Komentarze