Zapiekany kuskus z burakiem.

4.5 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób

Pyszna i zdrowa propozycja na lunch lub obiad.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 50 g kaszy kuskus
    1 mały, upieczony burak
    3 łyżki serka wiejskiego lub rozdrobnionego twarogowego
    1/2 małej cebuli
    1 ząbek czosnku
    1/2 łyżeczki oliwy
    1/2 łyżeczki tymianku
    sól morska
    świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dania główne

Zapiekany kuskus z burakiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kuskus zalewamy osolonym wrzątkiem lub bulionem, około centymetra ponad poziom kaszy i odstawiamy na pięć minut. Na patelni z odrobiną tłuszczu szklimy pokrojoną drobno cebulę i posiekany czosnek.
  • 2. Gdy kuskus jest już gotowy rozdrabniamy go widelcem, przyprawiamy ewentualnie solą, pieprzem, tymiankiem. Dodajemy pokrojonego w półplasterki upieczonego buraka, serek wiejski i podsmażoną cebulkę z czosnkiem. Mieszamy całość dokładnie z oliwą.
  • 3. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Zapiekamy przez 15 minut. Można podawać w naczyniu lub przełożyć na talerz. Posypać szczypiorkiem i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Kasza Kuskus Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (189 ocen)

Zapiekany kuskus z jabłkami i twarogiem

4.5 (189 ocen)

Zapiekany kuskus

akrobatka22 . 30 min

To może cię zainteresować