Zapiekany kurczak mojej Mamy

4.5 (173 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ulubione danie mojej mamy na niedzielny obiad. Aromatyczne kawałki kurczaka zapiekane z ketczupem i majonezem.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filet z piersi kurczaka
    majonez (5 łyżek)
    ketchup (5 łyżek)
    cebula
    olej (do wysmarowania naczynia)
    sól, pieprz
    żółty ser
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Majonez

Zapiekany kurczak mojej mamy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka kroimy na małe kawałki. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Kawałki kurczaka układamy obok siebie, posypujemy solą i pieprzem. Majonez mieszamy z ketczupem. Smarujemy po kurczaku. Cebulkę kroimy na piórka: kładziemy na mięso i wszystko przykrywamy kawałkami żóltego sera. Cebula lubi się przypalić, wiec przykryjmy ją dobrze serem. Pieczemy w piekarniku 180 stopni przez 30- 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować