Zapiekany koper włoski

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszne danie z mało popularnego warzywa

  • 10 min

Składniki:

  • 1 bulwa kopru włoskiego (fenkuł)
    1 cebula (mała)
    1 jajko
    śmietana
    olej
    sól, pieprz, ew. peperoncino
    ser żółty

Zapiekany koper włoski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Posiekać w kostkę cebulę i zezłocić na tłuszczu. Pokroić koper w kostkę i wymieszać z cebulą. Jajko rozkłócić, wymieszać ze śmietaną i przyprawami (można oczywiście dodać inne).
    Wyłożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzch dać ser żółty i zapiekać w piekarniku ok. 30 minut (180'C).

Porady

Porcja na 2 - 3 osoby. Można jeść samodzielnie albo jako dodatek do mięsa czy ryby.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy