Zapiekany kalafior z ostrą papryczką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Tak przygotowany kalafior może być samodzielnym daniem lub dodatkiem do mięs. Smacznie, zdrowo, lekko.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kalafior
    2 małe ostre papryczki
    10 dag. żółtego sera
    1 łyżka przyprawy do mięs
    2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
    2 łyżki masła
    naczynie do zapiekania wysmarowane masłem
    wrzątek osolony, z dodatkiem 1 listka laurowego

Zapiekany kalafior z ostrą papryczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Kalafiora oczyszczam, kroję na różyczki, gotuję do chrupkości, ok. 15 minut. Osączam, układam w naczyniu do zapiekania, posypuję wiórkami masła , przyprawą do mięs, pokrojoną drobno papryczką bez nasion, natką pietruszki i startym żółtym serem. Zapiekam 15 minut w temp. 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy