Zapiekany chlebek z kremowym kurczakiem i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Flet kurczaka ugotować ze szczyptą soli,ostudzić.
Ostudzone mięso poszarpać na kawałki.
Ser mozzarella zetrzeć na tarce,pora posiekać.
2.Do miski włożyć serek topiony i mozzarellę utrzeć na gładką masę,następnie dodać poszarpanego kurczaka,posiekanego pora, przeciśnięty przez praskę czosnek,sok z cytryny,doprawić solą i pieprzem do smaku,wymieszać.
3.W chlebie na całej długości wyciąć otwór w kształcie jaja,zostawiając boki (ok.1 cm)następnie wydrążyć środek.
Wydrążone miejsce wypełnić przygotowanym nadzieniem.
Chlebek ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożoną papierem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekać 30 minut.
Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze