Zapiekany chlebek z kremowym kurczakiem i porem

5 (165 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Kremowe nadzienie i chrupiąca skórka to proste i bardzo smaczne danie można przygotować na śniadanie lub kolację.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mały,podłużny bochenek chleba
    500 g fileta kurczaka
    100 g sera mozzarelli
    200 g kremowego serka topionego
    kawałek zielonej części pora(4 cm)
    ząbek czosnku
    1 łyżka soku z cytryny
    sól
    pieprz
    posiekany szczypiorek
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Chleb Śniadanie

Zapiekany chlebek z kremowym kurczakiem i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Flet kurczaka ugotować ze szczyptą soli,ostudzić.
    Ostudzone mięso poszarpać na kawałki.
    Ser mozzarella zetrzeć na tarce,pora posiekać.
  • 2. Do miski włożyć serek topiony i mozzarellę utrzeć na gładką masę,następnie dodać poszarpanego kurczaka,posiekanego pora, przeciśnięty przez praskę czosnek,sok z cytryny,doprawić solą i pieprzem do smaku,wymieszać.
  • 3. W chlebie na całej długości wyciąć otwór w kształcie jaja,zostawiając boki (ok.1 cm)następnie wydrążyć środek.
    Wydrążone miejsce wypełnić przygotowanym nadzieniem.
    Chlebek ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożoną papierem.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekać 30 minut.
    Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mozzarella

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować