Zapiekanki z tuńczykiem i roszponką

4.43 (7 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

To jest tak pyszne,że brak mi słów. Mega szybko się je robi,są mega chrupiące i mega smaczne :))

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 bułki okrągłe
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 pomidor
    kawałek czerwonej papryki
    1/2 małej cebulki
    garść roszponki
    żółty ser
    1 łyżka majonezu
    odrobina oliwy
Wystaw ocenę:

4.43 (7 ocen)

Zapiekanki z tuńczykiem i roszponką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki kroimy na pół .W miseczce łączymy odsączonego tuńczyka, pokrojoną cebulkę oraz paprykę.
    Z pomidora usuwamy gniazda nasienne kroimy w niedużą kostkę i dodajemy do reszty farszu.
    Na koniec dodajmy połowę startego sera i majonez. Całość mieszamy i wykładamy na bułeczki.
    Posypujemy resztą żółtego sera. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 120 stopni na 12 min.Posypujemy roszponką i polewamy oliwą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować