Zapiekanki z pieczarkami i serem topionym

  • wyświetlono: 187 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Ser topiony po zapieczeniu zachowuje nadany mu kształt i pozostaje kremowy.

zdjecie-01
  • 4 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

dwie bułki paluchy
masło
500 g pieczarek
cebula
100 g sera kremowego topionego
keczup
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Zapiekanki z pieczarkami i serem topionym

  • 1. Pieczarki myjemy i kroimy w plastry. Smażymy z dodatkiem soli i pieprzu na rozgrzanym tłuszczu, tak długo, aż odparuje z nich woda. Do grzybów dokładamy drobno posiekaną cebulę i jeszcze przez chwilę smażymy. Odstawiamy do ostygniecia.

    Paluchy przecinamy na pół i smarujemy cienko masłem. Układamy na nich pieczarki z cebulą. Na wierzch wyciskamy ser topiony.

    Zapiekanki wkładamy do piekarnika ustawionego na termoobieg i przez 10 minut zapiekamy w temperaturze 150°C.
    Po wyjęciu zapiekanek z piekarnika polewamy je keczupem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkisergrzybykolacjatopionybułkiZapiekankipaluchypieczonepieczywona gorąco

Komentarze

Podobne przepisy

Moje Zapiekanki Z Pieczarkami Od Podstaw

Dodane przez: gotowanietoproste

Moje Zapiekanki Z Pieczarkami Od Podstaw

Takie domowe zapiekanki będą nam...

zapiekanki

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

TRADYCYJNE ZAPIEKANKI z serem korycińskim...

Pamiętam zapiekanki z dzieciństwa!...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Zapiekanki z serami i szpinakiem

Wspaniałe zapiekanki, doskonałe...

Zapiekanki

Dodane przez: Natalia Ch 1987

Szybkie zapiekanki z serem i szynką

Szybkie zapiekanki na kolację.

PYSZNA ZAPIEKANKA.

Dodane przez: Annna MM

ZAPIEKANKA Z MIĘSEM MIELONYM , PIECZARKAMI...

DLA SMAKOSZY ZAPIEKANEK - PYSZNA...

Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i pieczarkami

Dodane przez: AnetaJ

Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i...

Nieskomplikowana, prosta i szybka...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE