Zapiekanki z pieczarkami i serem topionym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ser topiony po zapieczeniu zachowuje nadany mu kształt i pozostaje kremowy.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • dwie bułki paluchy
    masło
    500 g pieczarek
    cebula
    100 g sera kremowego topionego
    keczup
    sól, pieprz
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki Zapiekanki Ser

Zapiekanki z pieczarkami i serem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy i kroimy w plastry. Smażymy z dodatkiem soli i pieprzu na rozgrzanym tłuszczu, tak długo, aż odparuje z nich woda. Do grzybów dokładamy drobno posiekaną cebulę i jeszcze przez chwilę smażymy. Odstawiamy do ostygniecia.

    Paluchy przecinamy na pół i smarujemy cienko masłem. Układamy na nich pieczarki z cebulą. Na wierzch wyciskamy ser topiony.

    Zapiekanki wkładamy do piekarnika ustawionego na termoobieg i przez 10 minut zapiekamy w temperaturze 150°C.
    Po wyjęciu zapiekanek z piekarnika polewamy je keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować