Zapiekanki z kiełbasą, papryką i mozzarellą

4 (7 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Doskonały sposób na wykorzystanie resztek, tzw. czyszczenie lodówki. Zapiekankę podajemy np.na ciepłą kolację, z ulubionym sosem. Polecam :)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 długa bagietka
    1 pętko kiełbasy (250g)
    po pół papryki czerwonej i żółtej
    pół cebuli
    150 g startej mozzarelli
    4 jajka
    3/4 szklanki śmietany 18 proc.
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    czosnek suszony
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4 (7 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanki z kiełbasą, papryką i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietkę przekroić na pół. Każdą połowę przekroić wzdłuż na pół (uzyskamy cztery połówki). Środek bagietek wydrążyć, pozostawiając nienaruszone boki.
  • 2. Kiełbasę przekroić na pół, a następnie na mniejsze kawałki. Papryki umyć, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Cebulę posiekać.
  • Zapiekanki z kiełbasą, papryką i mozzarellą 3. Jajka roztrzepać  ze śmietaną, solą pieprzem i suszonym czosnkiem. Dodać kiełbasę, paprykę, cebulę, mozzarellę, szczypiorek i pietruszkę. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
  • 4. Tak przygotowany farsz rozłożyć do bagietek. Zapiekanki piec ok.15-20 min, do zrumienienia. Podawać z ulubionym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Papryka Kiełbasa Cebula granulowana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować