Zapiekanki z jajkiem i fetą

0 (0 ocen)

  • 20 min

To idealna propozycja na śniadanie. Zapiekanki są bardzo smaczne i do tego zdrowe. Polecam szczególnie fanom szpinaku.

  • 20 min

Składniki:

  • - 6 kromek chleba razowego (lub tostowego)
    - kilka kostek morzonego szpinaku
    - 1/4 opakowania fety
    - 3 jajka
    - sól, pieprz
    - masło

Zapiekanki z jajkiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak podsmażamy na maśle, aż się roztopi i odparuje z niego woda, po czym doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na oddzielnej patelni roztapiamy masło i podsmażamy jajka, wybijając je na patelnię i przekłuwając żółtko tak, by rozlało sie po białku. Fetę kroimy w kosteczkę. Na kromkach rozsmarowujemy szpinak, kładziemy po pół jajka i układamy kosteczki fety. Zapiekamy w 180 stopniach do lekkiego zrumienienia kromek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy