Zapiekanki na kajzerce

4.49 (186 ocen)

  • 1 min

Jest prosta i szybka w przygotowaniu.

  • 1 min

Składniki:

  • 8 bułek kajzerek
    1kg pieczarek lub kilka plastrów wędliny
    20 dag sera żółtego
    2 cebule duże
    maggi sól pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (186 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Zapiekanki

Zapiekanki na kajzerce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule drobno kroimy szklimy na maśle
    Pieczarki obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
    Do cebuli dodajemy pieczarki i łyżkę masła całość dusimy ,doprawiamy maggi lub solą i pieprzem.
    Kajzerki kroimy na pół smarujemy cienko masłem.
    Kiedy pieczarki będą miękkie, układamy na bułkach posypujemy startym serem.
    Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.

Porady

Zamiast pieczarek możemy użyć wędliny

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować