Zapiekanki i czosndogi z bagietki czosnkowej

4.5 (2 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób

Bardzo fajnie wyglądają a jeszcze lepiej smakują. Uważam że są dużo lepsze właśnie jeśli przygotowujemy je z bagietki czosnkowej. Polecam zrobić na przykład na kolację. Tak naprawdę możemy użyć składniki takie jakie najbardziej lubimy.

  • 25 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 4 bagietki czosnkowe

    Kilka pieczarek i jedna cebula.

    2 parówki

    2ogórki kiszone

    kukurydza

    papryka

    ok. 20 dkg sera żółtego

    natka pietruszki

    prażona cebula

    Ulubione sosy
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Zapiekanki i czosndogi z bagietki czosnkowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki gotujemy kilka minut pieczarki i cebulę kroimy i podsmażamy chwilę na maśle.

    Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach a pozostałe składniki kroimy drobno.

    Bagietki delikatnie nacinamy po całej długości a następnie układamy na dnie bagietek cienką warstwę sera żółtego.

    Z dwóch bagietek zrobiłam zapiekanki a w nich oprócz sera były podsmażone pieczarki z cebulką ,ogórek kiszony, kukurydza oraz natka pietruszki i przyprawy. Na górze posypałam ponownie serem żółtym.

    Dwie pozostałe bagietki to czosndogi.

    Tutaj również na dnie posypałam serem żółtym a następnie ułożyłam parówkę, ogórek kiszony ,kukurydzę ,paprykę, natką pietruszki oraz przyprawy .

    Na górze delikatnie posypaną pozostałym serem żółtym.

    Bagietki jeszcze chwilę Piekłem w piekarniku nagrzanym do 220 stopni do 10 minut

    Nie należy piec zbyt długo bo potem bagietki są twarde.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować