Zapiekanki czosnkowe z mozzarellą

4.5 (155 ocen)

  • 30 min

Wspaniała przekąska na imprezę lub pyszne śniadanie :) Polecam i smacznego

  • 30 min

Składniki:

  • Bagietka
    ser mozzarella
    4 ząbki czosnku
    2 łyżki masła
    zioła prowansalskie
    salami lub szynka parmeńska
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zapiekanki czosnkowe z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zapiekanka czosnkowa z mozzarellą składniki 1. Masło mieszamy z czosnkiem przepuszczonym przez praskę lub startym na tarce i ziołami prowansalskimi.
  • 2. Bagietkę kroimy pod skosem na kromeczki i smarujemy masłem czosnkowym.
    Zapiekamy w 150 stopniach aż masło się rozpuści a bagietka lekko zarumieni.
  • 3. Plasterki wędliny kroimy na rozmiar kanapeczek a mozzarellę kroimy w plasterki i układamy na bagietkach w kolejności wędlina-mozzarella. Zapiekamy aż ser się rozpuści.

Porady

Ja lubię takie zapiekanki z pomidorem i rzeżuchą :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować