zapiekanki

  • wyświetlono: 96 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszna alternatywa śniadania na chłodny dzień a także ,,czyszczenie,, lodówki.

  • 4 porcje
  • 30min

Składniki

bułka paryska
20 dag pieczarek
1 cebula
15 dag cienkiej kiełbasy
1/4 papryki
mała puszka kukurydzy
15 dag sera żółtego
masło
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

zapiekanki

  • 1. Bułkę przekroić na cztery części, posmarować każdą masłem. Pieczarki i cebulę drobno pokroić, zeszklić na maśle, doprawić. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i paprykę oraz odsączoną z zalewy kukurydzę. Wszystko wymieszać. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na każdą część bułki wyłożyć farsz i posypać serem. Piec 10 minut w temp. 180 st. C.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Zapiekanka

Komentarze

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE