Zapiekanka ziemniaczano-warzywna z łososiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczny i pożywny misz-masz jednogarnkowy :)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g łososia świeżego (bez skórki)
    3-4 ziemniaki
    1 cukinia
    10 pomidorków koktajlowych
    biała część pora
    2 łyżki soku z cytryny
    koperek suszony,
    zioła prowansalskie
    2 łyżki masła
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zapiekanka ziemniaczano-warzywna z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ugotuj ziemniaki 1. Ziemniaki obierz i ugotuj w posolonej wodzie na pół twardo (10-12 minut). Ostudź, pokrój na mniejsze kawałki, po czym obsyp koperkiem i ziołami prowansalskimi.
  • rybę podsmaż 2. Rybę umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem, i podsmaż krótko na rozgrzanym oleju. Wystudź i pokrój na mniejsze kawałki.
  • warzywa pokrój 3. Umytą cukinię i pora pokrój w plastry.
  • przed pieczeniem 4. Do wysmarowanego tłuszczem naczynia do zapiekania wkładaj naprzemiennie kawałki łososia, ziemniaki, cukinię, pomidorki i pora.Posyp wiórkami masła. Zapiekaj pod przykryciem ok.30 minut w 180 st. Na 10 min przed końcem pieczenia odkryj naczynie, żeby całość się ładnie zrumieniła. Podawaj na ciepło. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Łosoś Pomidorki koktajlowe Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować