Zapiekanka ziemniaczano-kalafiorowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolacja prosto z piekarnika. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dkg mięsa mielonego drobiowego
    5 średnich ziemniaków
    1/2 główki kalafiora
    1 cebula
    1 kula mozzarelli
    2 łyżki oleju
    sól.pieprz
    kucharek

Zapiekanka ziemniaczano-kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki opłukać, obrać , ugotować na półtwardo, odcedzić. Pokroić w plasterki , wyłożyć nimi dno naczynia żaroodpornego. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju,dodać mięso. Usmażyć, doprawić przyprawami i wyłożyć na plasterki ziemniaków. Kalafior opłukać, podzielić na różyczki, ugotować. Następnie wyłożyć na mięso z porwanymi kawałkami mozzarelli. Opruszyć przyprawami. Wstawić do piekarnika. Piec w 180 stopniach około 20 min. Podawać na gorąco.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy