zapiekanka ziemniaczana z kapustą kiszoną

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Dla lubiących nie tylko schabowego z ziemniakami;)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 600g ugotowanej kapusty kiszonej
    500g boczku wędzonego
    4 zwyczajne
    2 duże pomidor
    600g ziemniaków
    2 duże cebule
    masło do wysmarowania blachy i na wierzch zapienkanki
    bułka tarta
    sól i pieprz do smaku

Zapiekanka ziemniaczana z kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wstawimy kapuste do kotowania. Obieramy ziemniki i gotujemy 10 min.- studzimy. Kroimy w kostke boczek -smażymy to samo z kiełbasą pod koniec smażnienia dosajemy cebuje i jeszcze przesmażamy. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Po ugotowaniu kapusty odciskamy, kroimy i dodajemy wrzucamy na patelnie do miesa i cebuli przesmażmy wszystko chwilke dodajemy sól i pieprz do smaku. takie spore naczynie smarujemy masłem układamy ziemkiaki pomidora a na koniec kapuste z miesem całość posypujemy bułką tartą i na wierzchy pładziemy trochę masła. wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180stC na 45 min

    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy