Zapiekanka ziemniaczana z grzybami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne, jesienne danie :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g ugotowanych ziemniaków
    300 g odgotowanych grzybów
    1 cebula
    1 kulka mozzarelli light
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 małego kalafiora
    2 jajka
    1 duży pomidor
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zapiekanka ziemniaczana z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę zeszklić na niewielkiej ilości oleju, dodać grzyby, pokrojonego kalafiora i paprykę, podsmażyć kilka minut, podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości. Doprawić do smaku i wymieszać z posiekaną natką. Jajka zmiksować na puszystą masę ze szczyptą soli. Na dno naczynia do zapiekania pokroić połowę ziemniaków, na to wyłożyć połowę farszu grzybowego, a następnie masy jajecznej. Warstwy powtórzyć. Na wierzchu ułożyć plasterki pomidora i posypać startą mozzarellą oraz przyprawami. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby leśne Ziemniaki Pomidor Mozzarella Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować