Zapiekanka ziemniaczana pod serową skorupką

0 (0 ocen)

Proste, tanie, nieskomplikowane danie resztkowe :)

Składniki:

  • - 300 - 400 g ugotowanych ziemniaków ( najlepiej z poprzedniego dnia)
    - 3-4 kiełbaski śląskie
    - 1 duża cebula
    - 2-3 łyżki ketchupu
    - 8 plasterków żółtego sera
    - 1 łyżka oliwy lub oleju
    - zioła prowansalskie

Zapiekanka ziemniaczana pod serową skorupką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane i pokrojone w plastry ziemniaki układamy na spodzie małego naczynia żaroodpornego . Na ziemniaki dajemy warstwę ketchupu .Kiełbasę i cebulkę kroimy w kosteczkę . Podsmażamy na złoty kolor na gorącym oleju. Podsmażoną kiełbaskę z cebulą i olejem przekładamy na ziemniaki. Wszystko przykrywamy żółtym serem i posypujemy ziołami. Zapiekamy w 160C ( przy termoobiegu) do stopienia się sera.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy