Zapiekanka ze szpinakiem na cieście francuskim

4.5 (163 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis na zdrowy szybki obiad

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • opak. ciasta francuskiego
    • 450 g mrożonego szpinaku,
    • 3 jajka,
    • pół opakowania sera feta,
    • 200 g sera żółtego,
    • gałka muszkatołowa, pieprz, sok z cytryny, czosnek suszony
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne Ciasto

Zapiekanka ze szpinakiem na cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrazamy na patelni. Dodajemy łyżeczkę czosnku suszonego i parę kropel soku z cytryny.
    W garczku miksujemy jajka dodajemy pokrojony w kostkę ser feta ser żółty i szpinak a następnie miksujemy. Dodajemy gałkę muszkatołową i pieprz do smaku.
    Małą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia smarujemy oliwą z oliwek na to kładziemy ciasto francuskie i wylewamy farsz. Wystajace brzegi ciasta zawijamy do środka smarujemy wierzch ciasta oliwą z oliwek
    Pieczemy w 180*C przez ok. 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.54 (278 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Łosoś ze szpinakiem i serem feta w cieście francuskim

To może cię zainteresować