Zapiekanka zbożowa z żółtym serem

0 (0 ocen)

Zapiekanka z pęczaka pszennego, płatków owsianych oraz żółtego sera. Smakuje na ciepło i na zimno. Można ją zajadać bez dodatków, wyborna z ketchupem, a także świetna jako baza na kanapki. Polecam!

Składniki:

  • 250 g pęczaku pszennego
    1 szklanka płatków owsianych z pełnego ziarna
    350 g żółtego sera
    2 jajka
    3 ząbki czosnku
    1 łyżeczka kminku całego
    1 łyżeczka tymianku suszonego
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zapiekanka zbożowa z żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekanka zbożowa z żółtym serem 1. Pęczak ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić, wystudzić. Przełożyć do miski. Dodać płatki owsiane, żółty ser starty na grubych oczkach tarki jarzynowej, posiekany czosnek, wbić jajka, wsypać kminek i tymianek - wymieszać. Masę doprawić do smaku.
  • Zapiekanka zbożowa z żółtym serem 2. Przełożyć do formy (średnica 24 cm) wyścielonej papierem do pieczenia.
  • Zapiekanka zbożowa z żółtym serem 3. Piec 30 min (200 st. C).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować