ZAPIEKANKA Z WARZYWAMI

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Kolorowa i smaczna

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu rurki
    1 pierś z kurczaka
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    1 cebula
    1 opakowanie warzyw mrożonych: brokuł, kalafior i marchew
    pół pęczka zielonej natki pietruszki
    20 dkg,żółtego sera do posypania
    3 łyżki oleju
    - pół szklanki śmietany 12%
    3 ząbki czosnku
    vegeta, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekanka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
    Pierś pokroić w paseczki, przyprawić sola, pieprzem i vegetą, smażymy na złoty kolor.Po usmażeniu zdjąć z patelni.
    Pokroić papryki w kostkę-cebulkę w półksiężyce. Smażymy na patelni wszystko, włącznie z warzywami. Doprawić solą i pieprzem.Dusić na wolnym ogniu pod przykryciem ok.15 min. W międzyczasie robimy sos -(czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy razem ze śmietaną z dodatkiem soli do smaku.
    Ugotowany makaron odcedzamy i mieszamy go z sosem czosnkowym,posiekaną natką pietruszki i 1/3 utartego żółtego sera. Posmarować naczynie żaroodporne oliwa i włożyć wymieszany makaron.Na makaron rozkładamy upieczone mięso i na wierzch dajemy warzywa.
    Pieczemy w piekarniku 180 stopni-40 minut. Przed końcem pieczenia posypać resztą sera i jeszcze zapiekać do roztopienia sera.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować