Zapiekanka z tuńczykiem

0 (0 ocen)

Tani i szybki obiad :)

Składniki:

  • 20 dkg ulubionego makaronu
    1 puszka tuńczyka
    20 dkg pieczarek
    15 dkg sera żółtego
    3 jajka
    1/2 szklanki śmietany 30%
    2 łyżko koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
    szczypiorek do dekoracji

Zapiekanka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente. Pieczarki podsmażyć do odparowania soku. Tuńczyka odsączyć z nadmiaru płynu. Wszystko razem wymieszać i przełożyć do naczynia do zapiekania. Jajka roztrzepać, dodać śmietanę, koncentrat i przyprawy. Masą jajeczną zalać makaron. Całość posypać startym żółtym serem i słodką papryką. Zapiekać 30 minut w 200 stopniach. Podawać np. z ketchupem. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy