Zapiekanka z tuńczyka

0 (0 ocen)

  • 40 min

Danie smakuje wszystkim

  • 40 min

Składniki:

  • 4 ziemniaki
    puszka tuńczyka w oleju
    pół pęczka natki pietruszki
    kilka oliwek
    ser zółty na wierzch ok. 50 g

Zapiekanka z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotuj ziemniaki i potłucz. Dodaj oliwki pokrojone w talarki i pietruszke. Wymieszaj wszystko z tuńczykiem. Przełuż do małej formy. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wstaw do piekarnika na 25 minut. Wyciągnij, udekoruj serem i oliwkami i wstaw do piekarnika do roztopienia sera.
    Wyciągnij z piekarnia, ostudź, przełuż na talerz i pokrój na porcje.

Porady

Dla urozmaicenia można umieścić zielone oliwki w środku a czarne na zewnątrz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy