Zapiekanka z sosem leczo

4.5 (150 ocen)

  • 30 min

Leczo w takiej formie podania zaskakuje smakiem i wyglądem. Nie przepadamza cukinia, wiec zrezugnowałam z jej dodania. Ale i tak wyszło bardzosmacznie.

  • 30 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki ryżu
    0,5 kg kiełbasy
    Paryka czerwona
    Papryka żółta
    3 cebule
    20 dag żółtego sera
    Pół słoiczka koncentratu pomidorowego
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z sosem leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ryż ugotuj. Kiełbasę, papryki i cebulę pokrój i podsmaż. Dodaj rozmieszany w niewielkiej ilości wody koncentrat
    pomidorowy. Przypraw solą i pieprzem.
  • 2. 2. Ryż ułóż na dnie naczynia żaroodpornego, wyłóż sos leczo, posyp
    startym serem. Zapiekaj około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180
    stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować