Zapiekanka z pieczarkami salami oraz rukolą

0 (0 ocen)

Domowy fast-food. Prosto, szybko i smaaacznie . Domowe zapiekanki są najlepsze :-)

Składniki:

  • 1 bagietka paryska

    500 g pieczarek

    70 g sera tartego scamorza vallelata

    4 plastry salami

    rukola
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z pieczarkami salami oraz rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki przemyj wilgotną ściereczką i zetrzyj je na tartce na drobnych oczkach
    Bagietkę przekrój wzdłuż na pół
    Pieczarki wrzuć na patelnię , posól je i smaż do momentu odpoarowania wody spod pieczarek
    Pieczarki wyłóż na bagietki. Posyp serem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180′ i podpiecz do momentu rozpuszczenia się sera
    Na podpieczone bagietki nałóż złożone na pół plasterki salami ( 2 plasterki na bagietkę)
    Całość posyp rukolą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować