Bezmięsna zapiekanka - pyszna, szybka, tania i łatwa w przygotowaniu :)
60 min
Składniki:
20 dag makaronu świderki
20 dag pieczarek
duża cebula
1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
10 dag tartego żółtego sera
1/2 puszki kukurydzy
świeża natka pietruszki
sól, pieprz, olej do smażenia
Zapiekanka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu, odcedź. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Pieczarki i cebulę smaż razem na odrobinie oleju do całkowitego odparowania płynu. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Do odcedzonego makaronu dodaj pieczarki z cebulą, koncentrat pomidorowy, osączoną z zalewy kukurydzę i starty żółty ser. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego. Wierzch udekoruj świeżą natką pietruszki. Zapiekaj 20 minut w temp. 180 stopni.
Komentarze