Zapiekanka z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bezmięsna zapiekanka - pyszna, szybka, tania i łatwa w przygotowaniu :)

  • 60 min

Składniki:

  • 20 dag makaronu świderki
    20 dag pieczarek
    duża cebula
    1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
    10 dag tartego żółtego sera
    1/2 puszki kukurydzy
    świeża natka pietruszki
    sól, pieprz, olej do smażenia

Zapiekanka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu, odcedź. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Pieczarki i cebulę smaż razem na odrobinie oleju do całkowitego odparowania płynu. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Do odcedzonego makaronu dodaj pieczarki z cebulą, koncentrat pomidorowy, osączoną z zalewy kukurydzę i starty żółty ser. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego. Wierzch udekoruj świeżą natką pietruszki. Zapiekaj 20 minut w temp. 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy