Zapiekanka z pieczarkami

5 (198 ocen)

  • 35 min

Czasami chce się takiego, prostego jedzenia. Miała wyjść standardowa zapiekanka, ale jak to bywa...to fajne, tamto też...zachęcamy do własnej inwencji

  • 35 min

Składniki:

  • 2 mini bagietki
    200 g sera żółtego
    200 g pieczarek
    2 cebule czerwone
    40 g filecików anchois
    2 duże pomidory
    sól czosnkowa
    100 g sera koziego (twardego)
    oliwki z solanki (ile wlezie ;) )
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekanka z pieczarkami 1. Bagietki kroimy wzdłuż na pól. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki. Ser żółty ścieramy, posypujemy bagietki, układamy pieczarki. Na pieczarki kładziemy posiekaną cebulę, fileciki, pokrojone w kostkę pomidory (sparzone, obrane ze skórki, bez nasion), oprószamy solą czosnkową, posypujemy startym kozim serem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Pieczemy 10 min. Po upieczeniu, wierzch bagietek dekorujemy pokrojonymi w kostkę oliwkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować