Zapiekanka z łososiem i szpinakiem

0 (0 ocen)

Niebanalna, z charakterem, a dodatkowo łatwa i szybka w przygotowaniu.

Składniki:

  • 1op. makaronu rurki
    300g łososia wędzonego na zimno
    200g mrożonego szpinaku
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    1/2 słoika suszonych pomidorów w oleju
    300ml śmietanki 30%
    1 szklanka mleka
    1 łyżka musztardy francuskiej
    1 krążek sera camembert
    oliwa
    sól, pieprz

Zapiekanka z łososiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Cebulę, czosnek i pomidory posiekać, usmażyć na złoto na oliwie.
  • 2. Dodać szpinak, rozmrozić, zalać śmietanką i mlekiem, zagotować. Przyprawić musztardą, solą i pieprzem.
  • 3. W naczyniu żaroodpornym wymieszać makaron, sos i pokrojonego w kostkę łososia. Posypać rozdrobnionym serem. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy