● 25 dag makaronu
świderki
● 30 dag filetów
z kurczaka
● 30 dag pieczarek
● czerwona i zielona papryka
● puszka kukurydzy
● 10 dag żółtego sera
● posiekana natka
pietruszki
● kostka rosołowa
● olej do smażenia
Zapiekanka z kurczakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy.
2.Filety myjemy, osuszamy i kroimy w paski. Smażymy ok. 10 minut na oleju.
3.Pieczarki oczyszczamy. Papryki myjemy, osuszamy i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ i pieczarki kroimy w paski i dodajemy do mięsa. Smażymy 5 minut.
4.Kostkę rosołową rozpuszczamy w 50 ml wrzątku i wlewamy do mięsa, warzyw i pieczarek. Dodajemy makaron, kukurydzę i natkę. Mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy startym serem. Zapiekamy 20 minut w temp. 190 °C.
Komentarze