Zapiekanka z kaszy jaglanej

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pożywna, bezmięsna zapiekanka :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 100 g kaszy jaglanej
    1 marchewka
    2 jajka
    1 kulka mozzarelli light
    3-4 gałązki selera naciowego
    1/2 papryki
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
    1 łyżeczka ostrego sosu

Zapiekanka z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować w 1,5 szklanki osolonej wody. Przestudzić, wbić jajka, dodać ostry sos i przyprawy i ugnieść tłuczkiem do ziemniaków. Warzywa pokroić w kostkę, posypać przyprawami, podlać niewielka ilością wody i smażyć do miękkości. Mozzarellę zetrzeć na tarce o grubym oczku. Wszystkie składniki wymieszać razem i przełożyć do naczynia do zapiekania. Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy