Zapiekanka z kaszy gryczanej i wątróbki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wariacja na temat wątróbki. 

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100g kaszy gryczanej
    300 g wątróbki z drobiu
    1 cebula
    250g boczniaków
    2 jajka
    100 g jogurtu naturalnego
    sól, pieprz
    Natka pietruszki

Zapiekanka z kaszy gryczanej i wątróbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy na sypko w osolonej wodzie.
    Boczniaki kroimy w paseczki i podsmażamy na zeszklonej połowie cebuli. Doprawiamy sola i pieprzem. Dodajemy posiekaną natkę. Resztę cebuli szklimy i dodajemy pokrojoną wątróbkę, podsmażamy.
    Do wątróbki dodajemy boczniaki, pokrojoną fetę i kaszę, mieszany i wykładamy do żaroodpornego naczynia. Jajka roztrzepujemy z jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem i zalewamy kaszę. Zapiekamy przez około 35 minut w temperaturze 180-200 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy