zapiekanka z kaszy gryczanej

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Świetne i pyszne rozwiązanie, kiedy znudziła się kasza na sypko.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 30 dag kaszy gryczanej, 25 dag sera feta,30 dag pieczarek, pół cebuli, 3 ząbki czosnku, 4 jaka, 3 łyżki masła, sól, pieprz, ostra papryka, zioła prowansalskie.

Zapiekanka z kaszy gryczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie. Oczyszczone pieczarki pokrój w plasterki. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklij na maśle, dodaj posiekany czosnek i pieczarki. Fetę pokrój w kostkę. Przestudzoną kaszę wymieszaj z roztrzepanymi jajkami i z przyprawami. Dodaj ser i przesmażone składniki. Piecz 40 min w 180°C.

Porady

Najlepsza na ciepło

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy