Zapiekanka z kaszą pęczak i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinie i pora myję, kroję w mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewam oleju rzepakowy lub kokosowy, przekładam warzywa, dodaję kukurydzę oraz drobno posiekaną natkę.
Duszę ok 2-3 minutt a następnie dodaję przecier pomidorowy, doprawiam i duszę jeszcze ok 3 min. Miedzyczasie przygotowuję kaszę pęczak tak jak w instrukcji.
Mozzarellę dzielę na mniejsze części.
W foremce do zapiekania kładę składniki w następujący sposób :1 woreczek kaszy pęczak , warzywa , ser i powtarzam do wytracenia składników. Ja użyłam wszytskich składników do zapiekania 2 razy.
Wierzch posypuję serem żółtym lub mozzarellą. Piekę ok 20 min w 180 stopniach.
Komentarze