Zapiekanka z kalafiorem i mozzarellą

0 (0 ocen)

Prosta zapiekanka, na obiad lub kolację.

Składniki:

  • 200 g. kalafiora
    70 g. mozzarelli light
    jajko
    pomidor
    30 g. makaronu razowego
    20 g. tuńczyka z wody
    2 łyżki octu balsamicznego

Zapiekanka z kalafiorem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior ugotuj.
    Jajko ugotuj na twardo.
    Makaron również ugotuj.
    W naczyniu żaroodpornym ułóż kolejno makaron, pokrojone jajko, dodaj tuńczyka, kalafior i pokrojonego pomidora.
    Na górę połóż plastry mozzarelli.
    Polej wszystko octem balsamicznym i posyp ulubionymi przyprawami.
    Piecz w piekarniku aż ser się stopi, około 10-15 minut.

Porady

Polecam zapiekankę dobrze doprawić, np. ziołami. Pamiętaj też, żeby makaron przykryć warzywami, inaczej szybko się spali i będzie bardzo twardy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy