Zapiekanka z jajek

5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To bardzo smaczne i proste danie. Nie może się nie udać.

Składniki:

  • 6 jajek
    kiełbasa zwyczajna
    duża cebula
    chleb krojony
    natka pietruszki
    keczup
    sól
    pieprz
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Jabłecznik Zapiekanki

Zapiekanka z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Jajka wbijamy do miseczki, rozkłócamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Masę jajeczną wlewamy do kiełbasy z cebulą, posypujemy posiekaną natką. Mieszamy, aż jajka się zetną. Lekko studzimy.
  • 2. Kromki chleba układamy na natłuszczonej blasze, smarujemy keczupem. Wykładamy jajka z kiełbasą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20-25 minut, aż nabiorą złotego koloru i będą chrupiące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować