Zapiekanka z gnocchi

0 (0 ocen)

Polsko włoskie połączenie. Włoskie gnocchi i polska kiełbaska

Składniki:

  • ok. 500 g gnocchi
    500 g przecieru pomidorowego
    450 g kiełbasy wiejskiej
    ok. 250 g mozzarelli
    2 łyżeczki przyprawy kuchni włoskiej
    1-2 ząbki czosnku
    sól i pieprz

Zapiekanka z gnocchi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni,pod koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Do kiełbasy dodaj przecier pomidorowy .Dodaj przyprawę. Smaż przez ok. 3 minuty. Na koniec dodaj gnocchi,sól i pieprz,wymieszaj.
    Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Połowę sera wymieszaj z zawartością patelni.
    Całość przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w piekarniku nagrzanym do 175 C. przez 20-25 minut. Następnie dodaj pozostały ser i zapiekaj przez następne 10 minut.

Porady

zamiast gnocchi można użyć kopytek

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kalafiorowe gnocchi

0 (0 ocen)

image-1dlyc33