Polsko włoskie połączenie. Włoskie gnocchi i polska kiełbaska
Składniki:
ok. 500 g gnocchi
500 g przecieru pomidorowego
450 g kiełbasy wiejskiej
ok. 250 g mozzarelli
2 łyżeczki przyprawy kuchni włoskiej
1-2 ząbki czosnku
sól i pieprz
Zapiekanka z gnocchi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni,pod koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Do kiełbasy dodaj przecier pomidorowy .Dodaj przyprawę. Smaż przez ok. 3 minuty. Na koniec dodaj gnocchi,sól i pieprz,wymieszaj.
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Połowę sera wymieszaj z zawartością patelni.
Całość przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w piekarniku nagrzanym do 175 C. przez 20-25 minut. Następnie dodaj pozostały ser i zapiekaj przez następne 10 minut.
Komentarze