Zapiekanka z dyni i ryżu

4.5 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem na emeryturze, ale byłam kucharką. Teraz na co dzień gotuję dla mojej 6-osobowej rodziny.

Składniki:

  • ● 1 kg dyni
    ● 1 kg ryżu
    ● 4 jajka
    ● 15 dag żółtego sera
    ● keczup
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z dyni i ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię oczyszczamy,
    miąższ ścieramy na tarce
    o dużych oczkach.
  • 2. Ryż gotujemy 10 minut,
    studzimy. Mieszamy z dynią,
    dodajemy jajka, doprawiamy
    solą i pieprzem.
  • 3. Przekładamy do naczynia
    żaroodpornego, polewamy
    keczupem i posypujemy serem
    startym na tarce o dużych
    oczkach. Zapiekamy
    pod przykryciem 30 minut, aż
    ser się roztopi i przypiecze na
    złoto. Podajemy na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować