Zapiekanka z cukinią i kiełbasą podana z młodymi ziemniaczkami

4.5 (148 ocen)

Zapiekanka jest przepyszna! świetnie komponuje się z młodymi ziemniaczkami z koperkiem.

Składniki:

  • 2 cukinie
    30 dag pieczarek
    1-2 kiełbasy (np. toruńska lub podwawelska)
    kawałek sera żółtego
    2 łyżki oleju
    sól, pieprz
    2 łyżki drobno posiekanej pietruszki
    3 łyżki przyprawy kucharek
    1 jajko
    2 łyżki śmietany 12 %

    kilka młodych ziemniaków
    2 -3 łyżki posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z cukinią i kiełbasą podana z młodymi ziemniaczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie pokroić w plasterki około 5 mm i lekko poddusić na 1 łyżce oleju. Pieczarki pokroić w ósemki, smażyć na oleju, doprawić solą i pieprzem.
    Kiełbasę pokroić w plasterki i także podsmażyć. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Ułożyć w nim cukinie, pieczarki i kiełbasę. Jajko wymieszać ze śmietaną, pietruszką i kucharkiem. Wylać na zapiekankę, a wierzch posypać startym serem żółtym. Piec w temperaturze 180 stopni 15-20 minut.

    Ziemniaki ugotować. Podawać z koperkiem i zapiekanką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować