Zapiekanka z cukinią i marchewką

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

Pyszna i delikatna zapiekanka z paskami cukinii i marchewki na śmietanowo- jajecznym spodzie

  • 45 min

Składniki:

  • 200 ml śmietana
    3 sztuki jajka
    2 ząbki czosnek świeży
    do smaku tymianek
    do smaku sól i pieprz
    1/2 szklanki mleko
    10 dag ser zółty
    1 łyżka mąka
    2-3 sztuki marchew
    1 sztuka cukinia
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z cukinią i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przy pomocy obieraczki do warzyw ciąć z cukinii wstążki podobnie z obranej marchwi. Mleko zagotować wraz z jajkami, mąką, tymiankiem, ząbkami czosnku, solą i pieprzem oraz śmietana cały czas energicznie mieszając . Gdy masa stanie się gęsta jak budyń zdjąć z ognia i dodać starty ser. Wymieszać.Masę przelać do naczynia żaroodpornego i ciasno układać zrolowane wstążki marchwi i cukinii.Posypać solą i pieprzem do smaku oraz tymiankiem i serkiem. Piec około 30 minut w temp. 170 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować