Zapiekanka z chleba

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybka, tania i bardzo smaczna.

  • 30 min

Składniki:

  • chleb czerstwy 4-5 kromek
    jajko 1
    mleko ok. 70 ml
    mortadela 0,35 dag
    cebula 1
    olej do smażenia
    ser żółty starty
    SOS: majonez keczup, kiszony ogórek

Zapiekanka z chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować sos: majonez wymieszać z keczupem i ogórkiem startym na grubej tarce. Chleb pokroić w kostkę i usmażyć na grzanki. Wędlinę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć. Cebulę pokrojoną w kostkę usmażyć na złoto lub zaparzyć w kuchence mikrofalowej. Na posmarowaną olejem patelnię wyłożyć grzanki i zalać jajkiem roztrzepanym z mlekiem. Na to wyłożyć wędlinę, następnie cebulę, przykryć serem. Delikatnie podsmażyć by ser się rozpuścił. Podawać z sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy