Zapiekanka warzywna bez dodatku mięsa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bezmięsny pomysł na obiad :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka białej fasoli
    3 jajka
    45 g płatków owsianych
    1 marchewka
    2 łodygi selera naciowego
    1/2 bakłażana
    1/2 cukinii
    150 g mrożonej fasolki szparagowej
    sól, pieprz
    słodka papryka, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka warzywna bez dodatku mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubym oczku, selera, bakłażana i cukinię pokroić. Warzywa wrzucić na patelnię razem z fasolką szparagową i odsączoną fasolą. Całość doprawić i podsmażyć do odparowania nadmiaru płynu. Przestudzić. Płatki owsiane zmielić na mąkę. Jajka zmiksować na puch, wymieszać z mąką owsianą.
    Podsmażone warzywa przełożyć na naczynia do zapiekania, zalać jajkami i delikatnie wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około pół godziny. Można podawać z ketchupem albo mięsnym sosem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować