Zapiekanka ryżowa z kapustą i kalafiorem

5 (1 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tani i prosty w przygotowaniu obiad

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g ryżu
    400 g mięsa mielonego
    1 kulka mozzarelli light
    1 nieduży kalafior
    500 g kapusty
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Dania z ryżem

Zapiekanka ryżowa z kapustą i kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w 3 szklankach osolonej wody. Mięso doprawić i wymieszać z ugotowanym ryżem. Kapustę poszatkować, kalafiora pokroić na małe różyczki, posolić i podsmażyć aż odparuje nadmiar wody. Połowę mięsa z ryżem wyłożyć na dno naczynia do zapiekania, na to połowę warzyw. Czynność powtórzyć. Na wierzch zetrzeć mozzarellę. Całość piec pod przykryciem około 45 minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować