Zapiekanka ryżowa z cieciorką

4.5 (191 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Super smaczna zapiekanka, nie tylko dla wegetarian !

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 200 g ryżu
    1 puszkę kukurydzy
    1 puszkę cieciorki
    1 puszkę pomidorów w puszce
    1 czerwoną paprykę
    1 cebulę
    3 ząbki czosnku
    1 opakowanie startego sera (u mnie mozarella)
    Przyprawy: bazylia, tymianek, natka pietruszka

Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka ryżowa z cieciorką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotuj ryż wg przepisu na opakowaniu.
  • 2. Obierz cebulę i czosnek, posiekaj. Podsmaż na patelni, następnie dodaj ugotowany ryż.
  • 3. Do zawartości patelni dodaj odsączoną kukurydzę, pokrojoną w paski paprykę oraz pomidory z puszki. Dopraw solą, pieprzem, ziołami. Całość smaż ok. 10 min. Na minutę przed końcem włóż odsączoną cieciorkę, tak by się nie rozgotowała.
  • 4. Wymieszaj ze startym serem i przełóż do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego.
  • 5. Zapiekaj 20min w temp. 180C
  • 6. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

    po więcej przepisów zapraszam na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować